Heti Mobility cikk #4

A világ legközkedveltebb gyakorlata

Heti cikkemben egy méltán népszerű gyakorlatot szeretnék nektek bemutatni, ez pedig nem más, mint a béka. Akinek már volt szerencséje hozzá, az már megtapasztalhatta az előnyeit, akinek pedig még nem, az is biztos, hogy találkozni fog vele valamelyik órámon.

 

Nem kimondottan szeretjük, de mégis csináljuk,mert:

  • A feszes csípő számos egészségi problémát okozhat, többek között
  • helytelen testtartást,
  • csípőizmok egyensúly hiányát (hosszabb ideig tartó ülés feszessé teheti a csípő hajlítókat, míg a csípőfeszítő izomzat elgyengül),
  • hátfájdalmakat (a feszes csípőizmok hatására a medence megdől, és ez rossz hatással lesz a hátizmokra is).

Ezen problémáknak elejét vehetjük, ha a következő gyakorlatot beiktatjuk a napi rutinunkba:

Térdelésben helyezkedj el, és nyisd jó nagy terpeszbe a lábakat. Ha térdfájdalommal küzdesz, akkor nyugodtan betehetsz egy plusz törölközőt vagy plédet a térdeid alá. A lábfejeket forgasd kifelé, a két lábszár pedig legyen egymással párhuzamos. Ereszkedj le alkartámaszba úgy, hogy a könyököd és a vállad egy vonalban legyen. Nagyon fontos, hogy ne homoríts, a medencét mindvégig billentsd magad alá, és ebből a pozícióból kezd el szép lassan hátrafelé tolni a csípőt a sarkak irányába. Ha ez nagyon könnyen megy, akkor még nagyobb terpeszbe nyithatod a lábakat, illetve finoman még hátrébb tolhatod a csípőt, ha már érzed, hogy az izmok ellazulnak és oldódik a feszültség.

A be-és kilégzés folyamatos, 2-3 perc eltöltését javaslom ebben a pozícióban. Otthon, az esti filmnézés közepette is lehet bátran próbálkozni ezzel a gyakorlattal :)

 

Ha kíváncsi vagy, hogy mi az a mobility, mivel foglalkozunk ezen az órán, akkor tekintsd meg kérlek a következő linken az óra leírását:

http://amuhely.hu/oratipusok/mobility-drills

Mobility óráinkat továbbra is az alábbi órákban tudjátok igénybe venni:

  • Hétfő: 8:30
  • Szerda: 18:00
  • Csütörtök: 8:30
  • Péntek: 17:00

Várunk Műhelyünkben! :)

Partnereink

Nyitvatartás

Hétfő 06:00 - 22:00
Kedd 06:00 - 22:00
Szerda 06:00 - 22:00
Csütörtök 06:00 - 22:00
Péntek 06:00 - 22:00
Szombat 08:00 - 20:00
Vasárnap 10:00 - 18:00

Search