Heti Mobility cikk #29

Előre hajlás
 
Derékfájdalmakkal küzdők figyelmébe ajánlanám a következő gyakorlatot!
Mobility órákon elég gyakran előforduló feladatról van szó, ami nem csak a fentebb említett problémára jelenthet megoldást, hanem kiváló nyújtó gyakorlatnak is minősül.
Nyújtja a hátsó mozgásláncot, különös tekintettel a térdhajlító izmokra, valamint a farizmokra. A hajlítókról tudjuk, hogy megrövidülésre hajlamos izmok, így azoknak, akik sok időt töltenek üléssel mindenképpen javasolnám rendszeres gyakorlását, emellett futóknak is meleg szívvel ajánlanám.
 
A gyakorlat helyes kivitelezése a következő:
 
Első lépésben vedd fel a lefelé néző kutya pózt. Amennyiben még nem hallottál erről (ami lehetetlen, ha rendszeres látogatója vagy az óráknak), akkor a régebbi cikkek között itt találod meg: http://amuhely.hu/cikkek/243-heti-mobility-cikk-9
 
Lépj előre a lefelé néző kutyából úgy, hogy a tenyereid a talajon maradnak, és azokon támaszkodsz. Ha megy, akkor lassan nyújtsd ki teljesen a térdeidet.
Eközben a tenyereket végig tartsd a talajon. A súlypontod a lábujjak felett legyenek, figyelj arra, hogy a csípődet ne told a sarkak vonala mögé. Ha nem megy a térdnyújtás, akkor ne erőltesd, annyira viszont próbáld meg nyújtani a lábaidat, hogy a combok és a hasad összeérjenek, így a lumbális gerincszakasz súlyát a lábak viselik, a porckorongok nem terhelődnek ebben a helyzetben.
A felsőtested legyen laza, hagyd, hogy lógjon és a gravitáció előre húzza, viszont rugóznod nem kell.
Az álladat engedd a mellkasodra, a vállakat lazítsd el.

Tartsd meg ezt a pózt 1-2 percig! :)
 

Ha kíváncsi vagy, hogy mi az a mobility, mivel foglalkozunk ezen az órán, akkor tekintsd meg kérlek a következő linken az óra leírását:

http://amuhely.hu/oratipusok/mobility-drills

Mobility óráinkat továbbra is az alábbi órákban tudjátok igénybe venni:

  • Hétfő: 8:30
  • Szerda: 18:00
  • Csütörtök: 8:30
  • Péntek: 17:00

Várunk Műhelyünkben! :)

Dóri

Partnereink

Nyitvatartás

Hétfő 06:00 - 22:00
Kedd 06:00 - 22:00
Szerda 06:00 - 22:00
Csütörtök 06:00 - 22:00
Péntek 06:00 - 22:00
Szombat 08:00 - 20:00
Vasárnap 10:00 - 18:00

Search