Ferencz Adrienn

Bemutatkozás

Sziasztok, Ferencz Adrienn vagyok!

Már kora gyermekkorom óta megfertőződtem a rendszeres mozgás élményével, egy testnevelés tagozatos iskolában. Ez a függőség mind a mai napig meg is maradt! Persze a családomban is akad sportoló, edző, már a nagypapám is élsportoló, birkózó volt.

 

Én az extrém sportoktól kezdve számtalan hétköznapi sportot űztem:

  • tenisz
  • torna
  • tollas
  • gerelyhajítás

Eddig azonban a legtöbb időt Capoeira csoportommal töltöttem, 7 évig játszottam velük.

Jelenleg az ESMTK Sárkányhajó csapatának vagyok a tagja, légtornászom, illetve vendégként én is a Kovács Műhely sorait erősítem.

Így jött képbe ez a nagyszerű lehetőség, hogy itt tarthatok edzéseket. Jelenleg még iskolába járok az Art Edzőképző Testépítés és Fitness sportoktató képzésére. Húsz éves korom körül már próbálkoztam a sport pályafutás felé kacsintgatni, de két sikertelen felvételi után (az ELTE sportoktató karánál) azt gondoltam, ez egy jelzés, ez biztos nem az én utam. Így egy másik szakmában, filmesként, nagyon szép húsz évet töltöttem, sikerekben, fejlődésben, izgalmakkal gazdagon.

Ennyi év elteltével azonban el kellett gondolkoznom az életemen, mivel az elmúlt időszakban úgy érzem, mindent megkaptam, amit megkaphattam. Jelenleg úgy érzem, újabb tér felé kell nyitnom, egyfajta megújulást hozhat számomra ez a szakmaváltás.

A sport, a munka mellett is elkísért korábban, bár nem olyan mennyiségben, ahogy szerettem volna. Filmesként is emberekkel foglalkoztam, emberek között, csapatban dolgoztam. De edzőként úgy érzem, többet tehetek a hozzám fordulókért.

Segíthetek közösségi élménnyé tenni a mozgást, segíthetek célok meghatározásában, elérésében, útmutatást adhatok, tanácsot, motivációt, a hullámvölgyekben pedig támogatást.

A koromból remélhetően előnyt tudok kovácsolni így pályakezdőként! Az élettapasztalatom és a különféle sportok kapcsán megélt élményeim, szeretném megosztani. A testmozgás, a sport számomra az élet egyik legalapvetőbb örömforrása. Szeretném átadni, hogy milyen nagyszerű élmény, ha a mozgás hozzátartozik a mindennapjainkhoz. Az emberi test mozgásra van teremtve. A civilizációs életvitelünk azonban nem támogatja ezt a genetikailag kódolt ösztönünket.

Kutatások szerint az ember várható élettartama egyre hosszabb. Szerintem az életminőségünk, a szellemi életünk, érzelmi életünk kapcsolatban van egymással a mozgás által. Nem mindegy, hogyan éljük le testünkben ezt az időt!

Gyertek tegyük tartalmasabbá az életünket!

“ Az élet mozgás. Az élet egy folyamat. Amikor a folyamat minőségét javítjuk, az élet minőségét javítjuk”

M. Feldenkrais

Partnereink

Nyitvatartás

Hétfő 06:00 - 22:00
Kedd 06:00 - 22:00
Szerda 06:00 - 22:00
Csütörtök 06:00 - 22:00
Péntek 06:00 - 22:00
Szombat 08:00 - 20:00
Vasárnap 10:00 - 18:00

Search