Kovács Mátyás

Bemutatkozás

Kovács Mátyás vagyok, 31 éves, személyi edző és csoportos óra oktató. Több, mint húsz éve rendszeresen sportolok, ebből 12 évet töltöttem el a versenysport területén rövidtávfutóként, majd egy sérülést követően átnyergeltem a tömeg-és hobbisportok irányába, ahol a szélesebb tömegeket is el tudom érni az általam képviselt filozófiával és a mozgás iránti szeretettel.


Mind a csoportos óráimon, mind a személyi edzéseimen arra törekszem, hogy a hétköznapi embereknek a lehető legszélesebb skálán fejlesszem a fizikumukat, hogy ezáltal kialakítsanak egy igen széles alappal rendelkező általános fittségi szintet, aminek következtében képessé válnak egy nagyon gazdag mozgásanyag megszerzése és folyamatos bővítése mellett gyakorlatilag bármilyen előttük álló fizikai kihívásra, vagy teljesítendő feladatra. Nem szeretek dicsőíteni egyetlen mozgásformát sem, mert úgy hiszem, hogy a manapság oly divatos crossfit, trx, erőedzés, kettlebell, súlyemelés, testépítés, street workout, vagy a funkcionális edzés kényelmesen elfér egymás mellett, és egyformán gazdagíthatja az edzésen végzett gyakorlatok és módszerek tárházát.
Edzőként igyekszem a vendégeim elé olyan példát állítani, amit bátran követhetnek. Évről évre próbálom sokoldalúan képezni magam mind fizikailag, mind szakmai szinten. Nem specialistákat szeretnék nevelni, akik csak egy kiválasztott edzéstípusban kiválóak, hanem generalistákat, akik mindenhez értenek, legyen az triatlon, súlyemelés, torna, spártai edzés stb.

Csoportos órák

Óráimon a cél a sokoldalú képzés egy elég magas edzésintenzitás mellett. A fő edzéstípus a magas intenzitású interval edzésforma, avagy HIIT. Itt a lehető legrövidebb idő alatt próbálunk meg a helyes mozgásminták megtartása mellett a lehető legnagyobb teljesítményt leadni, aminek következtében párhuzamosan fejlődik az erő, állóképesség, mobilitás, általános kondíció, gyorsaság, és a mentális akaraterő. Az órák változatosak, minden alkalommal más-más kihívás elé állítom a csoportomat, így a hétköznapokból kiszakítva egyszerre kapcsolódhatnak ki, vezethetik le a mindennapi feszültséget, valamint fejlődhetnek fizikálisan.

Ha valamelyik csoportos órámon szeretnél részt venni, akkor egy nagyon kemény, vidám és befogadó közösség része lehetsz, ahol mindenkit egy cél hajt: hogy közösen fogcsikorgatva átrágja magát az aznapi pokoli feladatsoron!

Személyi edzés

A kiscsoportos személyi edzéseimen lehetőség kínálkozik arra, hogy a tanítványaimmal személyre szabottan tudjak dolgozni, úgy, hogy a közösen megválasztott cél érdekében építsük fel az edzésprogramot. Itt a fejlődés sokkal látványosabb és gyorsabb, mert az edzést, a feladatokat, és a terhelést tökéletesen személyre tudom szabni.

Mindegy, hogy milyen fizikummal rendelkezel, vagy mi célod, kemény kitartó közös munkával elérhetjük. Lehet szó erőedzésről, testépítésről, mozgásfejlesztésről, fogyásról, maratonfutásról, vagy az első húzódzkodás teljesítéséről, meg lehet találni azokat az eszközöket, amikkel elérhető a kitűzött cél. Hangsúlyozom azonban, hogy nem specialistákkal dolgozom együtt, így ha testépítő versenyző akarsz lenni, vagy országos bajnok erőemelő, akkor olyan szakedző segítségét kell kérned, aki megfelelő szakmai irányítás mellett segít a versenyfelkészülésben, hiszen egyértelmű, hogy minden edzőnek vannak határai. Ha viszont a tökéletes fittség a célod, nálam a helyed!

Mi a személyi edzés menete?

Az első, ingyenes alkalom alatt felmérem a mozgáskincset, általános mobilitást, és erőszintet, hogy tisztában legyünk azzal, honnan kell felépíteni az alapokat. Ehhez nagy segítséget jelent a funkcionális mozgásminta szűrés, azaz FMS-ben használt mozgások és feladatok alkalmazása kiegészítve pár plusz mobilizációs teszttel. Ezután következik a célok kiválasztása, és a hozzá rendelhető mozgásforma egyeztetése. A személyi edzéseimen az első hetekben általában az általános erő fejlesztésére helyezem a hangsúlyt, és ezt az alapozó időszakot követően indulunk el a közösen kiválasztott irányba. Megfelelő mozgáskinccsel, mobilitással, erő alapokkal mindenkinek rendelkeznie kell. Minden közös munka megkezdésekor igény szerint megalkotunk egy olyan személyre szabott étrendet, ami támogatja a kitűzött célt.

Ha személyre szabott programmal, és hatékonyabb fejlődéssel szeretnél dolgozni, akkor neked ajánlom a személyi edzéseimet!

A személyi edzéseimmel, vagy a csoportommal teljesített eddigi lényegesebb teljesítmények:

– Több lefutott maraton
– Ironman egyéniben, Ironman váltók
– Számos extrém egynapos kihívás ( 16 órás éjszakai edzés, több egésznapos fitness verseny)
– Spartan fighter, fighters run futások
– 4000m kitöréses séta
– Jótékonysági 1000 burpee rendezvény
– 1 mérföld burpee challenge
– Megszámlálhatatlan első húzódzkodás, illetve fekvőtámasz
– Cross Tiatlonok
– Rendszeres közös táborok

 

Végzettségeim

Rekreáció, életmód-és egészségfejlesztés Bsc szak ( ELTE )
Atléta sportedző
IWI Level 4 személyi edző
CrossFit CF-L1 trainer
FMS szakérető
Primal Move oktató
TRX trainer
G-Flex trainer

 

Főbb sporteredményeim

Magyar válogatott 100, 200, 4×100 méteres síkfutásban
Ironman teljesítő
7x-es maraton teljesítő
Féltávú Ironman teljesítő
10km-es úszás
1000 húzódzkodás 3 órán belül
Kihívás Napja, Kihívás Hete teljesítő ( extrém fitness edzés )

 

Elérhetőségeim:
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +3620 468 04 07

Partnereink

Nyitvatartás

Hétfő 06:00 - 22:00
Kedd 06:00 - 22:00
Szerda 06:00 - 22:00
Csütörtök 06:00 - 22:00
Péntek 06:00 - 22:00
Szombat 08:00 - 20:00
Vasárnap 10:00 - 18:00

Search